Διακρίσεις του μπλογκ

1.Ποστ-αφιέρωμα από την Theorema.

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Περί μορίων και πόρων

Είδα ότι ο Βιβλιοθηκάριος και οι Αφιερώσεις Συγγραφέων γιορτάζουν τις εκατό πρώτες αναρτήσεις και για να το γιορτάσουν προσκάλεσαν ιστολόγους να γράψουν κάτι σχετικό.Επειδή δεν με προσκάλεσαν επισήμως-με αίτηση,χαρτόσημο,αριθμό πρωτοκόλλου κλπ-είπα να κακιώσω.Αλλά στη ζωή μου ποτέ δεν κατάφερα να κρατήσω κακίες,παρόλες τις φιλότιμες προσπάθειές μου.Πόσω μάλλον e-κακίες.Χάσιμο χρόνου.

Η αλήθεια είναι ότι προς στιγμήν ανακουφίστηκα,δεδομένου ότι μ' έχει πιάσει οξεία τεμπελίτιδα τελευταία.Αλλά μετά θυμήθηκα την ιστορία μιας αφιέρωσης που μου έγινε,η οποία είναι λίγο ανορθόδοξη.Και είπα να μην πάει χαμένη.

Έχω ξαναμιλήσει για την λαμπρή πορεία μου στην ποίηση.Τα πολύτιμα εκείνα πονήματά μου,λοιπόν,είχα φροντίσει να τα συγκεντρώσω και να τα καθαρογράψω σ΄ένα μεγάλο τετράδιο,σαν αυτά που χρησιμοποιούσαν οι μπακάληδες για τα βερεσέδια και τώρα τα χρησιμοποιούν τα συνεργεία για τα εισερχόμενα αυτοκίνητα.Άνευ τίτλου,βεβαίως.Αυτόν θα τον συναποφάσιζα με τον εκδότη (τον Ίκαρο πχ).

Μοιραία,το τετράδιο αυτό έγινε αντικείμενο δανεισμού σε επιλεγμένα χέρια.Διότι,πως να το κάνουμε,ποίηση που δεν μοιράζεται,δεν είναι ποίηση.Και έπρεπε και να συνεκτιμήσω και την γνώμη του κοινού.Μία αγαπημένη φίλη,λοιπόν,μαγεύτηκε τόσο πολύ,ώστε πήρε την πρωτοβουλία κι έγραψε στην δεύτερη σελίδα,ψηλά,με πεζά,ευανάγνωστα,μεγάλα γράμματα: " άνευ ορίων,άνευ όρων " . Εκείνο το βράδυ από 1,65m έγινα 1,69m.

Όταν ήλθε το πλήρωμα του χρόνου,το τετράδιο κατέληξε στα χέρια του ποιητή φίλου μου,που αναφέρω στην λινκαρισμένη ανάρτηση.Μόλις το πήρα πίσω,ανακάλυψα,πέραν των άλλων σχολιασμών,ότι στη δεύτερη σελίδα,με διαφορετικό χρώμα μελάνι και διαφορετικό-βεβαίως-γραφικό    χαρακτήρα,είχαν προστεθεί δύο γραμματάκια.Ένα "μ" πριν το "ορίων" κι ένα "π" πριν το "όρων" .

Πήρα τη μεζούρα και μετρήθηκα.Ήμουν 1,65m.Από τότε διατηρώ το ύψος μου (αν εξαιρέσει κανείς την ταυτότητά μου,η οποία αναφέρει "ύψος 1,76",δεδομένου ότι η αστυνομική υπάλληλος μέτρησε το ηθικό μάλλον παρά το φυσικό μου ύψος).Αν προλάβω,θα συμπληρώσω τον κατάλογο των συμμετεχόντων στο αφιέρωμα αν και , απ' ότι βλέπω , αυγαταίνει διαρκώς.

Για να δούμε λοιπόν.Κόπι πέιστ από το μπλογκ των αφιερώσεων:


- "Αφιερώσεις" από την "Αναγεννημένη"
- "Το σπίτι με τις ροδιές" από τα "Χαμένα Επεισόδια"
- "Χειρόγραφες αφιερώσεις στα βιβλία της συλλογής μου: για τις αφιερώσεις του Βιβλιοθηκάριου αφιερωμένο εξαιρετικά!" από το "Καγκουρώ"
- "Αφιερώσεις σε βιβλία" από το "Φαούδι"
- "In memoriam... και μια αφιέρωση σε ένα μελλοντικό βιβλίο" από τις "Rubies and Clouds"
- "Αφιερωμένο στις "Αφιερώσεις" " από το "From Information scientists... and others"
- "Προσκλητήριο ενθυμήσεων και σιωπητήριο λόγου" από τους "Κυνοκέφαλους"
- "Βιβλικό τάμα" από το "Εξεγερμένο το 2009"
- "Αφιερώσεις" από το "Ερυθρό Καγκουρώ"
- "Υστερόγραφο σε εκατό αντίτυπα" από τον "Τσαλαπετεινό"
- "Αφιερώνοντας στην... fun-μίλια" από την "Greek libraries in a new world"
- "Αφιερωμένο εξαιρετικά" από το "The three wishes's weblog"
- "Η αφιέρωση" από το "Σημειωματάριο"
- "Αφιέρωση σε βιβλίο" από τη "Roadartist... in athens!
- "Επιστρέφοντας σε αυτά που δεν αφήσαμε πίσω" από τον "Βιβλιοθηκάριο"
- "Χαϊκού αφιερώσεις" από τον SilentCrossing 
- "Με αγάπη, με εκτίμηση, με τιμή, με συμπάθεια, με φιλία με αφοσίωση με ευλάβια... στον... στην... στους..." από την "Anna-Silia"


8 σχόλια:

 1. ο βιβλιοθηκάριος12 Νοεμβρίου 2012 - 2:13 μ.μ.

  δεν θα το ξανακάνω... τό ήξερα ότι κάτι έχω ξεχάσει. Συγχώρα με. Ευχαριστώ για τη συμμετοχή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μα όχι!Να το ξανακάνεις!Γιατί αλλιώς μπορεί και να με αναγκάσεις να δουλέψω!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μα έπρεπε να βάλετε τουλάχιστον μια εικόνα από το εν λόγω τετράδιο ! Προτείνω λοιπόν -για να θεωρηθεί έγκυρη η συμμετοχή σας στο Κατσαμάκιο Διστολογικό Αφιέρωμα- να συμπληρώσετε άμεσα το ποστ με σκαναρισμένη ή φωτογραφημένη τη δεύτερη σελίδα.


  υ.γ. Κι εγώ φταίω που δεν ειδοποιηθήκατε- ο ηθικός αυτουργός του αφιερώματος μας είχε πει να συμπληρώσουμε την αρχική λίστα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Σωστά.Αλλά τα δικά μου είναι ευαίσθητα και φοβήθηκα μην κρυώσουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Το σκέφτηκα αλλά δυστυχώς σήμερα θα είναι δύσκολο έως αδύνατο να βρω χρόνο να το κάνω.

  υγ.Δεν σας κατηγορώ.Εξάλλου ήσαστε ακόμα ταραγμένος από την επίσκεψη στον ακτινολόγο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Θα μπορούσε... Χμ.. χμ.. χμ... (δεν θα το κάνω όμως, είναι δικό σας παιδί αυτό...)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Καλησπέρα...


  Πιθανώς δεν με ξέρετε, αυτό όμως δεν έχει να κάνει...γιατί μια ίδια ολόϊδια ιστορία με ένα ίδιο τετράδιο με σκληρό εξώφυλο και ανθολόγιο ποιημάτων έχω κι εγώ.....
  Δεν το πολυλυκολοφόρησα , είναι αλήθεια...αλλά έχει μέσα σημειωμένο με μολύβι :π.κ. -κ.- σχ.κ.-....τα περισσότερα όμως είναι χωρίς σχολιασμό...από τον Ξανθιώτη ποιητή Στέφανο Ιωαννίδη.....
  Ο οποίος με παρώτρυνε και να συμμμετάσχω σε έναν διαγωνισμό ποίησης που διοργάνωναν τότε τα "Θρακικά χρονικά"....είχα πάρει ειδική μνεία, γιατί είχα χάσει τις ημερομηνίες οπότε δεν γινόταν να μπω στην βράβευση....έτσι έχασα την ευκαριία να τα δω δημοσιευμένα σε κάποιο βιβλίο....τουλάχιστον προσπάθησα...είχα και την τιμή να κάνω και δημόσια ανάγνωση σε ένα σχετικά γεμάτο αμφιθέατρο και να πάρω και το πρώτο χειροκρότημα στην ζωή μου και μάλιστα σαν εκκολαπτόμενος ποιητής....


  Αυτά...
  Τι μου θυμίσατε....


  Να στε καλά....
  Καλησπέρα σας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ναι,ναι.Περασμένα μεγαλεία.Σας καταλαβαίνω.
  Καλησπέρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή