Διακρίσεις του μπλογκ

1.Ποστ-αφιέρωμα από την Theorema.

Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Attente


Μέρες τώρα,όπως είναι φανερό,σπάω το κεφάλι μου να βρω κάτι να πω,που ν' αξίζει να το μοιραστώ με τους φίλους στο διαδίκτυο.Μάταια.Διαβάζω τις ιστοσελίδες και τα μπλογκς που συνήθως παρακολουθώ και διαπιστώνω μια διάχυτη αμηχανία.Δε λέω,ασχολούνται με θέματα επικαιρότητας,διαμαρτύρονται,καταθέτουν προσωπικές πίκρες ή λογοτεχνήματα αλλά...Νομίζω τίποτα δεν γίνεται από καρδίας.Σαν να λείπει εκείνο το "φτιάχνουν οι έλληνες κυκλώματα και ιστορία οι παρέες".Βιώνουμε μια αλληλεγύη κακομοιριάς όπως όταν βρισκόμαστε σε αναμονή ανακοίνωσης ενός δυσάρεστου γεγονότος και κάνουμε αμήχανα αστεία γελώντας νευρικά.
Τηλεόραση δεν βλέπω.Τις εφημερίδες τις ξεφυλλίζω στο διαδίκτυο,ακούω ραδιόφωνο.Διαπραγμάτευση(sic)για το ασφαλιστικό,Καλλικράτης,Ζήμενς,Βατοπέδι.Μα,στ'αλήθεια,με αφορούν ή παρακολουθώ μια μεσημεριανή τηλεοπτική εκπομπή;Με ρώτησαν;Όχι.Με ρωτούν; Όχι.Θα με ρωτήσουν;Όχι.Τότε;
Οι καλοί τρόποι,το πιάνο και τα γαλλικά με εμποδίζουν να παρεισφρήσω απρόσκλητος στις κουβέντες τους και στις δουλειές τους.Εξάλλου τι θα πετύχαινα με μια τέτοια αδιακρισία;Αν,για παράδειγμα,πεταγόμουν και τους έχωνα δυο χαστούκια,τι θα κέρδιζα;Τίποτα.Ή ίσως μια εκτόνωση,λίγη αυτοεκτίμηση.
Συναντώ φίλους,μιλώ μαζί τους.Τα ίδια.Μόνη αγωνία να σώσουμε τα λεφτά,τις οικονομίες μας.Να τα κάνουμε ομόλογα,να τα διώξουμε έξω,να τα χώσουμε στο μαξιλάρι.Ένας τα έκανε ρευστό,τα έχωσε σ' ένα κουτί και τα έβαλε σε θυρίδα στην τράπεζα.Σχιζοφρένεια κρυπτικής μορφής.Όταν η νταλίκα επελαύνει με όλα τα φώτα αναμμένα,ο σκύλος κάθεται παγωμένος και την κοιτάζει να έρχεται.
Αναμονή.
Και τα όνειρά μας;Και τα παιδιά μας;
Σσσσς!Αναμονή.



(Το τραγούδι αφιερωμένο στον ΚΚΜοίρη,που ενθουσιάζεται με κάτι τέτοια.)

7 σχόλια:

  1. Πρωτον μακρια απο ...''κακες παρεες'', που αντι να κοιτουν το συμφερον του τοπου,(οπως οι εγκριτοι πολιτικοι μας), αυτοι κοιτανε πως θα σωσουν τα λεφτουδακια τους..
    Μετα σας προτρεπω να ριχνετε κανενα χαστουκι που και που, οχι τπτ αλλο, αλλα θα αισθανθειτε πολυ καλυτερα απο το να περιμενετε τη ..νταλικα που ειναι σιγουρο οτι ερχεται καταπανω μας ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αμηχανία νιώθουμε γιατί ενώ γνωρίζουμε πως νιώθουμε παρόμοια για την κατάσταση που επικρατεί, δεν ξέρουμε πώς να βγούμε από αυτήν.

    Κουμπάρα, το θέμα είναι η νταλίκα και αυτή από χαστούκι δεν καταλαβαίνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @mamma

    Why not?

    @Elva

    Αν αυτοχαστουκίζομαι μετράει;

    @Μανος

    Εγώ πάντως προσπάθησα ν' αρχίσω να διαβάζω ένα δύσκολο βιβλίο και κατέληξα να ξαναδιαβάζω τα άπαντα του Έρικ Άμπλερ.Σειρά μετά έχει ο Τζ.Ελρόυ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το ξέρετε βέβαια πόσο πολύ θα ήθελα να σας πω ότι.... δεν έχετε δίκιο. Αλλά δεν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ΦΟΡΑΔΑ ΣΤ΄ ΑΛΩΝΙ

    Ναι,ξέρω.Δεν...

    Υπάρχει βέβαια κι αυτό:

    http://vlemma.wordpress.com/2010/05/16/zofos-metis-poros/

    αλλά απλώς κάνει την αναμονή πιο αγχωτική...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πρωτον μακρια απο ...''κακες παρεες'', που αντι να κοιτουν το συμφερον του τοπου,(οπως οι εγκριτοι πολιτικοι μας), αυτοι κοιτανε πως θα σωσουν τα λεφτουδακια τους..
    Μετα σας προτρεπω να ριχνετε κανενα χαστουκι που και που, οχι τπτ αλλο, αλλα θα αισθανθειτε πολυ καλυτερα απο το να περιμενετε τη ..νταλικα που ειναι σιγουρο οτι ερχεται καταπανω μας ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή