Διακρίσεις του μπλογκ

1.Ποστ-αφιέρωμα από την Theorema.

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Maxima reverentia debetur pueris*




Μου έστειλαν ένα μέιλ με μια ανάρτηση από το ομαδικό μπλογκ "Χαμομηλάκι",που είναι ταγμένο στην προστασία του παιδιού.Επειδή ο όγκος πληροφοριών στο διαδίκτυο ξεπερνά τα όρια του ηλεκτρονικού θορύβου,το αναδημοσιεύω με κάθε επιφύλαξη.Η πηγή είναι η wikileaks,που δημοσιεύει μια διαρρεύσασα έκθεση του FBI,που,με τη σειρά της,έλκει τις πληροφορίες της από ένα παιδοφιλικό δίκτυο στην Ισπανία.Εξ ού και οι επιφυλάξεις,δεδομένου ότι δυνατότητα διασταύρωσης δεν έχω.Όπως διαπιστώνετε-και όπως θα διαβάσετε και στα σχόλια του ενλόγω ποστ-η εταιρία Algida έχει ως εμπορικό σήμα ένα από αυτά τα σύμβολα,ενώ και τα υπόλοιπα θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν κοινότυπα στην κοσμηματοποιία.Επομένως οι επιφυλάξεις ενισχύονται.

Παρολαυτά,επειδή το όλο θέμα αφορά την ασφάλεια του παιδιού,ας έχουμε την πληροφορία στην άκρη του μυαλού μας.Εξάλλου η ουσία του θέματος έχει θιγεί διεξοδικότερα.
Αν όμως τύχει και δείτε έναν τύπο,με γουρλωμένα μάτια σαν του Ζήρο Μόστελ και έκφυλα χείλη σαν του Κλάους Κίνσκι,να έχει τατουάζ στο μέτωπο ένα απ' αυτά τα σύμβολα,τότε ν' ανησυχήσετε...

*"Ύψιστος σεβασμός οφείλεται στα παιδιά".John Locke(1632-1704)

11 σχόλια:

  1. Έχουν σήματα για να αναγνωρίζουν τις προτιμήσεις τους;;;; Πραγματικά ανατρίχιασα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα μάτια μας 1000... και πάλι δεν ξέρεις...

    Τα παιδιά είναι η ζωές μας ολόκληρες...

    Και να μην ισχύουν αυτά είναι τόσα εκείνα που ισχύουν που... πρέπει να είμαστε καχύποπτοι και επιφυλακτικοί στα όρια του λογικού, όπου το ορίζει αυτό κανείς.

    Ευχαριστώ για την ενημέρωση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολυ σημαντικο να γνωριζει κανεις πως και απο ποιους να προφυλαξει τα παιδια, τα δικα του και των αλλων, γιατι τα παιδια ειναι παιδια και ετσι πρεπει να ειναι στην ηλικια αυτη, αθωα και χαρουμενα, οπως το αξιζουν! ΟΛΑ!

    Ευχαριστουμε για την ενημερωση,φιλε Σελιτσανε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έτσι που το πάτε όλοι θα με αναγκάσετε να βάλω μότο:"Ενημερωτικό μπλογκ"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Hahaha...! J' adore!
    Κάποιος κατέχει επικινδύνως καλά την ημι-μητρική μου γλώσσα!...
    Γμτ, και δεν με ευνοεί το ποστ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ax, please.
    Βάλτε κάτι ανάλογο!...
    Des frissons, je cause...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολυ σημαντικο να γνωριζει κανεις πως και απο ποιους να προφυλαξει τα παιδια, τα δικα του και των αλλων, γιατι τα παιδια ειναι παιδια και ετσι πρεπει να ειναι στην ηλικια αυτη, αθωα και χαρουμενα, οπως το αξιζουν! ΟΛΑ!

    Ευχαριστουμε για την ενημερωση,φιλε Σελιτσανε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή