Διακρίσεις του μπλογκ

1.Ποστ-αφιέρωμα από την Theorema.

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Αλκυονίδες




Μέσα στην καταθλιπτική καταχνιά της καθημερινότητας των μνημονίων,της ηλιθιότητας των αναγνωρισίμων και της αλαζονείας των παντοιολογούντων,δύο άνθρωποι αναδύονται σαν σεμνές αλκυονίδες μέρες.Δύο άνθρωποι που υψώνουν το ανάστημά τους στην απώλεια αξιών.Ο Παναγιώτης Κουσαθανάς και ο Παντελής Μπουκάλας.


Είχα την τύχη κάποτε να διασταυρωθούν τα βήματά μας.Κι αυτό με κάνει να θέλω να μοιραστώ τη χαρά τους.Και ίσως να οικειοποιηθώ λίγο τη μικρή τους δικαίωση.Κι ας είναι οι λέξεις μου εφήμερες και με νοήματα ρηχά.Αυτοί μου δίνουν στέρεο έδαφος να πατώ.


9 σχόλια:

  1. Δεν τους ηξερα αγαπητε μας Σελιτσανε και σ ευχαριστω που εκανες ενα αφιερωμα.
    Εδω ειμαστε λιγο..ξεκομμενοι απο το τι γινεται στην Ελλαδα οσον αφορα τη λογοτεχνια, οποτε ολα τα καλα tips ειναι ευπροσδεκτα! :)
    Eυτυχως υπαρχει χαρις σε τετοιους ανθρωπους μια ελπιδα, αλλιως.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Elva

    Είναι και το χαμηλό προφίλ των βίων τους.Αν γκουκλίσετε τα ονόματά τους θα βρείτε τρεις φωτό του ΠΜ(που είναι και δημοσιογράφος κι έχει τιμηθεί και με το βραβείο Μπότση) και μία του ΠΚ(που έχει τιμηθεί με άλλα δύο βραβεία) από το μπλογκ του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μα το οτι εχουν χαμηλο προφιλ τους προσδιδει μεγαλυτερη αξια.
    Οσοι επιδιωκουν να προβαλλονται στα ΜΜΕ ειναι σιγουρο οτι δεν τα πανε καλα με αυτο που λεγεται λογοτεχνια, αλλα μονο με το ..PR! :(
    Τωρα μας εχουν προκυψει και διαφορα αλλα φρουτα της δηθεν διανοησης προερχομενα απο τη ταξη των ...φασιστων! Σκετο οξυμωρο δλδ! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είμαι από τους πλέον ακατάλληλους για να μιλήσω για ποίηση. Ομολογώ πάντως ότι εκείνο το "Πρώτα ο κόσμος σώνεται ή πρώτα οι λέξεις;"
    με δελέασε.
    Όπως και να ΄χει, πάντα πίστευα ότι ακόμα και μια καλημέρα, μια καλησπέρα, μια καληνύχτα μπορούν να λειτουργήσουν αυτόνομα, σαν πραγματικοί στίχοι.

    Καληνύχτα σας λοιπόν, επειδή....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Μανος @ Κ.Κ.Μ.

    Εκείνοι είναι οι αυτουργοί.Εγώ δίαυλος.

    @ALICE

    Μην την φοβάστε την ποίηση.Απλώς μην σκέφτεστε την αναπνοή σας.
    Καλημέρα αφού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Κι ας είναι οι λέξεις μου εφήμερες και με νοήματα ρηχά.Αυτοί μου δίνουν στέρεο έδαφος να πατώ."

    Κάποιες φορές παραείστε μετριόφρων και σεμνός. Ακόμη κι αν εκείνοι είναι οι αυτουργοί κι εσείς ο δίαυλος, οι λέξεις σας (το τελικό αποτέλεσμα της όποιας ζύμωσης και διαδρομής) ενδέχεται να είναι πολύτιμες σε κάποιους που τις αναζητούν κάθε τόσο εδώ στα πέριξ.

    Πολύ ωραία ανάρτηση, μεσιέ Σελιτσάνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Theorema

    Ω,μα έχω πάρει κι εγώ το βραβείο μου:τον τίτλο του "επίτιμου"...

    (Merci madame.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή